RECEPTEN

Ieder mens heeft talenten, passies en verlangens. Om al deze potenties volledig te kunnen benutten, is een optimale gezondheid de basis. Als je in balans bent, dan kan je doen waar je goed in bent en waar je gelukkig van wordt.

Door het toepassen van onderstaande punten heb ik mijn eigen unieke voedingspatroon gevonden.

1. Experimenteer
Probeer voedingsmiddelen waarvan je denkt dat je ze niet lust. Je smaak kan veranderd zijn of combineer ze met andere producten.2. Wees flexibel
Focus je niet te veel op één doel (afvallen bijvoorbeeld). Wees je ervan bewust dat je in verschillende levensfasen verschillende voeding of hoeveelheden  nodig hebt.

3. Besteed tijd en aandacht aan je voeding
Eet bewust en kauw meer, dat stimuleert niet alleen de vertering maar geeft ook sneller een verzadigd gevoel.Door vele wordt gedacht dat gezond eten niet lekker is. BULLSHIT! Give it a try! Je zult zien dat na een paar weken je lichaam zo is gewend aan gezond (natuurlijk) voedsel dat het niet meer anders wil.Graag wil ik mijn favoriete recepten met jullie delen. Ontbijt, lunch, diner en snacks. De één net wat gezonder, makkelijker of sneller klaar dan de ander. Maar zeker allemaal de moeite waard om te proberen. De recepten vindt je hier!
Geniet ervan.

Liefs X Stephanie

 De recepten vindt je hier!

 

LAAT VOEDING JE MEDICIJN ZIJN!

Heb jij al zoveel gekke diëten geprobeerd? Ik ook, van een dieet met zwangerschapshormonen tot het ziekenhuisdieet en alles wat daar tussenzit. Soms viel ik ook echt 5 kilo af, maar vaak zat het er ook zo weer aan. Ik dacht dan; ik ben gewoonweg niet gemaakt om fit en slank te zijn en daar ging het mis, want zo viel ik weer terug in mijn oude eetgewoonte en die oude gewoonte was juist het probleem, ben ik nu achter.

Enige tijd geleden begon ik me te interesseren in natuurlijke voeding, ik sprak hierover met een vriend en hij wees me op deze documentaire. Na het zien van deze docu zijn mijn ogen echt geopend en ging de knop nog verder om. Ik raad je aan om hem te gaan kijken. Luister naar je gevoel, niet in alles wat er gezegd wordt kan je jezelf misschien vinden, maar dat hoeft ook niet. Ik ervaar het zelf als stap voor stap een andere levensstijl aannemen. Elke keer pik ik iets op waar ik me prettig bij voel en dat ga ik dan toepassen.

De aankomende tijd ga ik schrijven over mijn nieuwe dieet; natuurlijke voeding. Ik kan al wel zeggen dat ik nog nooit zoveel gegeten heb in mijn leven en ik nu mijn streefgewicht bijna heb bereikt. Maar dat gewicht is in mijn ogen eigenlijk een bijzaak, veel belangrijker vind ik het dat ik veel energieker, vrolijker en fitter ben.

Eten geeft energie, maak daar gebruik van. Probeer de tips die gegeven worden in de documentaire eens een aantal weken uit en kijk wat het met je doet!


JE KAN HET! SUCCES XX

VEGA WHAT?

Na het zien van de documentaire: FOODCHOICE begin ik steeds meer na te denken over het eten van vlees, vis, zuivel en eieren. Vlees en vis eet ik eigenlijk al zelden of nooit meer. Dit was in het verleden wel anders, eerlijk gezegd kon ik mezelf geen leven voorstellen zonder biefstuk en garnalen. Maar eieren, melk en olie laten staan was nog nooit in mij opgekomen. Dat waren in mijn ogen gezonde producten, die je nodig hebt als mens. Is dat zo? NOPE! En nu? Stort mijn wereld in? Haha nee dat niet, maar ik moet wel even wennen aan het idee en ben mezelf steeds wat meer aan het oriënteren op het gebied van VEGA eten.

Wat is nou het verschil tussen een vegatariër en een veganist? Per definitie eet een vegetariër geen producten van gedode dieren, dus geen vlees, geen vis, en ook geen producten zoals gelatine (van huid of beenderen) en kaas. Veel vegetariërs letten echter minder op vegetarische instinkers zoals gelatine en kaas. Mensen die geen vlees, maar wel vis eten, worden soms pescotariër of semi-vegetariërs genoemd. Mensen die gevogelte eten noemen zich ook soms vegetariër, maar de correcte term hiervoor is pollotariër. Mensen die geen vlees, vis en dierlijke producten (zoals zuivel, eieren en honing) eten en ook geen dierlijke producten (zoals leer en wol) gebruiken zijn “veganisten”.

Met “vegetariër” bedoelt men dus doorgaans “lacto-ovo-vegetariër”, wat wil zeggen dat die persoon geen vlees of vis eet, maar wel zuivel en eieren. Een minderheid is lacto-vegetariër (wel melk, geen eieren) of ovo-vegetariër (geen melk, wel eieren). Bron: www.vegatariers.nl

In FOODCHOICE werd mij duidelijk dat een plantaardig dieet de oplossing is voor veel problemen in deze wereld. Vroeger hadden mensen geen hartaandoeningen en kanker. Wij hebben genoeg aan de vier basiscategorieën: fruit, groente, volle granen en peulvruchten. Deze bevatten weinig vet en veel vezels. We krijgen ook al genoeg eiwitten binnen via plantaardige voeding.

Waarom weten we dit niet hoor ik je denken? Omdat deze kennis achter gehouden wordt door de grote fabrikanten in de voedingsindustrie.

Voor mij is het nu wel duidelijk dat de oplossing op veel problemen een plantaardig dieet is. Laat wel duidelijk zijn dat bovenstaand mijn waarheid is, ik snap dat dit voor veel mensen aanvallend overkomt. Ik moet eerlijk bekennen dat als iemand mij dit een jaar geleden had verteld ik die gene voor gek had verklaard. Maar stap voor stap heb ik opgepikt wat voor mij goed voelde en ben ik hiermee aan de slag gegaan en zo verander ik stap voor stap mijn levensstijl. Het voordeel hiervan? Niemand heeft iets voor mij bepaald, mij iets verboden. Het is mijn keuze en daardoor is het ook geen tijdelijke verandering, maar een verandering in mijn gehele levensstijl. Ik ben voor mezelf nu de basis aan het leggen voor een plantaardig dieet. Niet een dieet voor even, maar voor mijn hele leven!

Ik raad het iedereen aan, duik er eens in, ga er mee aan de slag. Kijk eens een documentaire zoals FOODCHOICE, FOODMATTERS of FORKS OVER KNIVES.

Ben je erg zoekende? Zit je in het zelfde schuitje als mij of ben je misschien al langere tijd vegetariër, veganist? Deel je ervaring alsjeblieft hieronder en laten we onze kennis delen en elkaar op die manier vooruit helpen!